Przepis na Zrazy wołowe po
SKŁADNIKI DO ZRAZY WOŁOWE PO co to jest
Gotowanie Zrazy wołowe po hultajsku. Składniki do dag parówek cienkich,4 dag chrzanu,10 dag sera.

Jak ugotować Zrazy wołowe po hultajsku

Definicja ZRAZY WOŁOWE PO HULTAJSKU: 50 dag wołowiny bez kości,
tłuszcz,
1 dag mąki,
10 dag parówek cienkich,
4 dag chrzanu,
10 dag sera żółtego,
sól, pieprz,
cukier
sok z cytryny

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić ukośnie w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wod?, posypać przyprawami i m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod? i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić, dodać do zrazów pod koniec duszenia. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, dodać do zrazów razem z chrzanem, doprawić, posypać startym serem, zapiec. Podawać z ryżem.

Czym jest Zrazy wołowe po hultajsku znaczenie w Słownik Z .