Przepis na Zupa cebulowa
SKŁADNIKI DO ZUPA CEBULOWA co to jest
Gotowanie Zupa cebulowa (French Onion Soup). Składniki do pieprz4 kawalki czerstwego, najlepiej.

Jak ugotować Zupa cebulowa (French Onion Soup)

Definicja ZUPA CEBULOWA (FRENCH ONION SOUP): 6 duzych cebul
1 litr rosolu
3 lyzki oliwy
sol pieprz
4 kawalki czerstwego, najlepiej razowego, chleba
tarty zolty ser

Cebule pokroic na cienkie plastry, usmazyc na bardzo brazowy kolor, niech sie spokojnie do dna garnka przypala. Zalac te cebule rosolem i dusic 30 minut. Doprawic sola i pieprzem. W 4 zaroodpornych miskach ulozyc kawalek chleba, ktory zostal przypieczony w tosterze lub nad gazem lub na grillu, ten chleb zalac do 3/4 wysokosci ta teraz bardzo gesta zupa cebulowa, posypac rowno serem na pol cm grubosci i zapiec w piekarniku, az ser zacznie babelkowac.

Czym jest Zupa cebulowa (French Onion znaczenie w Słownik Z .