Przepis na Zupa cebulowa na
SKŁADNIKI DO ZUPA CEBULOWA NA co to jest
Gotowanie Zupa cebulowa na boczku. Składniki do być z kostki)- 10 plastrów wędzonego boczku- ok. 1.

Jak ugotować Zupa cebulowa na boczku

Definicja ZUPA CEBULOWA NA BOCZKU: Składniki: - 4 duże cebule
- 0.5 l. bulionu (może być z kostki)
- 10 plastrów wędzonego boczku
- ok. 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- tymianek
- bazylia
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- masło i olej do smażenia
- ew. 0.5 szklanki śmietany i 1-2 łyżeczki mąki do zaciągnięcia zupy
- 2-4 kromki pieczywa tostowego
- 2-4 plastry wędzonego żółtego sera
- upieczony czosnek Sposób przyrządzania: Cebule pokroić w półplasterki i przesmażyć na złoto na rozgrzanym z olejem maśle. Oprószyć tymiankiem i bazylią. Dodać plastry boczku i chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, wsypać słodką paprykę (rozprowadzić ją w tłuszczu). Ponownie postawić na ogniu i delikatnie zasmażyć (tak, aby papryka się nie spaliła, gdyż będzie gorzka). Połowę cebuli przełożyć do garnka, dolać bulion, zagotować. Zawartość garnka zmiksować. Do garnka dodać pozostałą cebulę wraz z plastrami boczku, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę można pozostawić czystą lub zaciągnąć mąką roztrzepaną w śmietanie. Przygotować grzanki z serem lub upieczonymi ząbkami czosnku.N a talerzu ułożyć grzankę i zalać gorącą zupą

Czym jest Zupa cebulowa na boczku znaczenie w Słownik Z .