Jak ugotować Krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej
Definicja KREM KOLENDROWY Z SOSEM JABŁKOWYM I LODAMI Z KORY CYNAMONOWEJ: Składniki: Krem kolendrowy Mleko - 700 ml Żółtka - 10 szt. Cukier kryształ - 300 g Kolendra suszona, owoce - 10 g Żelatyna - 12 g Śmietana 30% - 300 ml
Lody cynamonowe Mleko - 480 ml Śmietana 30% - 120 ml Cukier kryształ - 100 g Cukier trzcinowy - 20 g Kora cynamonowa - 16 g Glukoza - 70 g
Sos jabłkowy Jabłka - 250 g Cukier kryształ - 80 g Wino słodkie - 80 g
Smażone kostki z jabłek Jabłka - 375 g Bułka tarta świeżo mielona - 60 g Jajka - 120 g Mąka pszenna - 40 g Cynamon mielony - 20 g Olej albo oliwa z oliwek - 250 ml
Sos truskawkowy Truskawki - 200 g Cukier kryształ - 50 g Woda - 40 g Sok z 1⁄4 cytryny
Przygotować: Chipsy jabłkowe - 24 szt. Listki melisy, korę cynamonową
Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować w naczyniu z kolendrą. Żółtka utrzeć z cukrem, zagotowane mleko wlać do masy jajecznej i zagotować do temp. 82– 85°C. Po zdjęciu z ognia schłodzić i przecedzić poprzez gęste sito. Całość połączyć na początku z przedtem namoczoną i rozpuszczoną żelatyną, a później z ubitą śmietaną. Gotową masę szprycować do okrągłych foremek, schłodzić, a w dalszym ciągu zamrozić. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i gotować na wolnym ogniu poprzez 5 min.. Po zdjęciu z ognia schłodzić i przecedzić poprzez gęste sito. W maszynce do lodów zrobić lody. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda, pokroić w kostkę i połączyć w naczyniu z cukrem i winem. Gotować poprzez 10 min. na wolnym ogniu. Po zdjęciu z ognia zmiksować, przecedzić poprzez gęste sito i schłodzić. Jabłka obrać ze skórki i wykroić prostokąty o wymiarach 1,5/3 cm. Mąkę i cynamon mielony połączyć w naczyniu. Opracowane prostokąty z jabłek panierować w ubitym jajku, mące cynamonowej i bułce tartej. Smażyć na patelni do uzyskania złotego koloru. Wodę i cukier zagotować w naczyniu. Truskawki zalać syropem, dodać sok z cytryny i zmiksować, przecedzić poprzez gęste sito. Odstawić. Na środku talerza ułożyć chips jabłkowy, na nim krem kolendrowy i przykryć drugim płatkiem chipsa jabłkowego. W dalszym ciągu dekorować trzema smażonymi kostkami z jabłek, trzema małymi kulkami lodów cynamonowych, sosem jabłkowym, sosem truskawkowym i korą cynamonową i listkami melisy. Porcja na 12 osób.
- Co znaczy Kulki Krewetkowe:
- Definicja przygotow. 1 godz. 15 min.200 g duzych krewetek,200 g piersi kurczaka,1 zabek czosnku,1 lyzka siekanej natki pietruszki,2 lyzki maki ziemniaczanej,1 jajo,sol, cukier.1. Krewetki umyc, oczyscic krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej co znaczy.
- Co znaczy Kanapki Z Sałatką Warzywną I Majonezem:
- Definicja 20 dag sałatki warzywnej z majonezem2 łyżki majonezułyżeczka posiekanego koperku Sałatkę ułożyć równą warstwą na ośmiu kromkach i przybrać majonezem i koperkiem krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej krzyżówka.
- Co znaczy Koktajl "melonomania":
- Definicja Składniki Przepis złoty melon2 bananybrzoskwinia - sporamlekosok z cytryny owoce zmiksowac na mus dodac mleko, sok z cytryny. przepis na dwie duze szklanki krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej co to jest.
- Co znaczy Konfitury Z Wiśni:
- Definicja cukru Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypać cukrem i zostawić do natsępnego dnia. Wi?nie z cukrem doprowadzić do wrzenia i smażyć na małym ogniu 5 min, nie mieszając. Zdjąć krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej słownik.
- Co znaczy Kolorowy Krem Ze Szparagami:
- Definicja spora cebula * pęczek szparagów * sól * cukier * biały pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojone i obrane szparagi, bulion z kury albo z kostki rosołowej, gotować około krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej czym jest.
Co to jest Krem kolendrowy z sosem jabłkowym i lodami z kory cynamonowej znaczenie w Słownik K .
